Lage rugklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen ... het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij je klachten krijgt. Het schiet weer eens in je rug. Hoe vaak denk je niet 'Ach vervelend, maar het trekt wel weg'. Intussen blijven de klachten terugkomen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor jouw klachten.

Uit onderzoek blijkt dat negen van de tien volwassenen minstens een maal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden. Maar bij de overige mensen (90-95%) is de oorzaak niet duidelijk. De lage rugklachten kunnen dan veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug.

Als oefentherapeut maak ik je bewust van je houding en manier van bewegen in relatie tot jouw klacht(en). Je krijgt inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Door middel van oefeningen zal ik samen met je werken aan het verbeteren van je houding en manier van bewegen. Jouw rug wordt sterker en de klachten nemen af. Ook leer je hoe je kunt voorkomen dat je klachten terugkeren.

Go to top