Arbeid en werk

Het schiet weer eens in je rug. Na een dag werken bent je helemaal 'op', terwijl je voornamelijk 'alleen maar' achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denk je niet: 'Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg'. Arbeidsrelevante klachten zijn klachten die het werk negatief beïnvloeden, waardoor iemand zijn werkzaamheden niet of maar gedeeltelijk kan uitvoeren. Arbeidsrelevante klachten kunnen ontstaan door het werk, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van sport of hobby’s. Daarnaast kan een (chronische) aandoening een rol spelen. Bekende voorbeelden van arbeidsrelevante klachten zijn lage rugklachten en RSI.

Als oefentherapeut maak ik je bewust van je houding en manier van bewegen in relatie tot jouw klachten. Ook geef ik je inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Een oefentherapeut gaat samen met je op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Bij arbeidsrelevante klachten zal ik ook heel specifiek samen met je kijken naar jouw werksituatie.Ik zal ook voorlichting en advies geven over de inrichting of aanpassing van uw werkplek en, indien nodig, het gebruik van hulpmiddelen.

Als oefentherapeut kan ik je, na een periode van ziekte of arbeidsongeschiktheid, begeleiden en ondersteunen bij de terugkeer naar jouw werkplek. Tijdens deze ondersteuning of behandelingsperiode help ik je om je houding en bewegingsgewoontes, en tevens je werkgewoontes, te verbeteren. Daardoor herstel je de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Go to top