Ervaring clienten Craniosacraal therapie

December 2016, emotionele pijn in lichaam 

Ik kwam voor Mensendieck. Maar wij kwamen er samen al snel achter dat, dat mij niet ging helpen.
Er was meer informatie nodig om mij te helpen. Ik zat nog vol met allemaal "roest plekken" van vroeger.
Samen met Janine hebben wij deze met een "staalborstel " er uit gekregen. Mijn lichaam en mijn innerlijke ik hadden zoveel pijn en verdriet dat het tijd werd om deze schoon te maken.
Ik had nogal veel meegemaakt vroeger en dacht dat ik dit wel had verwerkt.
Maar dat bleek niet zo te zijn.
Doordat ik mijzelf bij Janine al snel thuis voelde en dit in combinatie met de craniobehhandeling  werd al snel duidelijk dat ik nog veel dingen moet verwerken. Ik vond het heel moeilijk om mijn verdriet en pijn los te laten en dacht ook dat Janine dit niet ging lukken.
Maar al snel kwamen de "roestvlekken" los en toonde ik ook eindelijk mijn emotie. En voelde meteen aan mijn lichaam dat het eindelijk tot rust kwam. Mijn spieren gingen meer ontspannen en ik had minder last van mijn lijf. Ook werd mijn zelfvertrouwen weer behoorlijk omhoog gekrikt en mag ik er voor mezelf nu ook meer zijn ik ben wie ik ben en daar ben ik TROTS op! 
Door de behandelingen ben ik nu roestvrij en kom ik nu alleen nog maar bij Janine om mijzelf weer te laten stralen want dat doe je als je weer naar huis gaat van een behandeling maakt niet uit waarvoor je komt je gaat altijd stralend weer naar huis!

Lianne van Moorsel

April 2016, baas in eigen buik

De Craniosacraal behandelingen bij Janine hebben mijn leven op alle gebied een enorme boost gegeven. Ik ben bevrijd van blokkades ( waarvan ik van sommige niet eens wist dat ik ze had)!

Het heeft me zoveel ruimte opgeleverd, bewegingsruimte in mijn lijf maar ook in mijn leven. Ik ben in contact met mijn kracht. Door de vakkundige, veilige en integere begeleiding van Janine heb ik in korte tijd enorme stappen gemaakt.

Brecht Vanhommerig

Januari 2015, vrouw van 60 jaar met tandenknarsen,

Ik was zo erg aan het tandenknarsen dat mijn tanden en kiezen versplinterden. De tandarts kon niets anders voor mij doen dan een bescherming maken. Omdat ik vond dat het dan alleen symptoombestrijding was, ben ik op zoek gegaan naar een echte oplossing.

Via via hoorde ik van Craniosacraal therapie, een therapie die een aanspraak doet op het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Dit sprak me zeer aan want ik was letterlijk aan het verbijten, alleen wist ik niet wat. Al snel werd duidelijk dat ik gedurende mijn bijna 60 jarige leven veel angst en verdriet in de vorm van blokkades had opgeslagen in mijn lichaam.

Via de Craniosacraal therapie (zachte aanraking) werden de opslagplaatsen van mijn oude verdriet en angsten aangeraakt waardoor ik het kon loslaten. Hierdoor kon de energie binnenin mij weer gaan stromen. Met de lieve zorg en aandacht van Janine was het voor mij niet moeilijk om de behandelingen in vertrouwen te ondergaan. Nu na 6 sessies zegt mijn omgeving dat ik er zo stralend uitzie en zo voelt het voor mij ook. 

 

Juni 2014 , man van 25 jaar met nek/schouderklachten

Ik had nog nooit van Cranio Sacraal therapie gehoord en ben er eigenlijk zo maar ingerold. Ik blijf me elke keer opnieuw verbazen wat zo’n behandeling met me doet. Ik ben erg blij dat ik deze manier van behandelen ontdekt heb.

Door o.a. stress heb ik zo erge last van pijn en spanning in mijn nek / schouder / rug dat ik me soms totaal niet kan concentreren en verder nergens zin in heb. Na een behandeling is dit een stuk minder of gewoon helemaal weg. Tijdens een behandeling raak ik steeds dieper ontspannen en voel ik overal dingen bewegen in mijn lichaam, wat ook heel ontspannend en fijn voelt.

Als ik naar buiten loop is mijn hele lichaam weer soepel,  voel ik me krachtiger en heb ik meer energie.

 

Mei 2014, vrouw van 56 jaar met nekklachten.

Ik heb gehoord van een collega op het werk in de zorg dat ze veel baat heeft bij Craniosacraaltherapie.

Wat ik merk is dat  Janine kijkt naar verbanden tussen mijn nek maar ook mijn rugklachten en als ik van de behandelbank afstap

voel ik dat er weer ruimte is en dat mijn blokkades zijn opgeheven. Ik zit dan heel lekker in mijn vel en heb weer zin om

vanalles te doen, terwijl ik moe binnenkwam.

 

 

Januari 2014, vrouw van 75 jaar met hernia.

Ik ben bij mw .Cruijsberg terecht gekomen met een hernia. Kreeg van haar oefeningen voor thuis en het ging een hele tijd goed. Maar er bleef toch nog een restpijn over.

Na dieper graven door gesprekken, bleken er in mijn lichaam oude blokkades te zitten. Door daar de behandeling op te richten werd er heel veel duidelijk voor haar maar zeker bij mij.

Door me open te stellen en kwetsbaar te zijn gaat het nu een stuk beter. Ik hoop op haar steun te kunnen blijven rekenen, zo lang dit nodig is. Ben er nog niet helemaal, maar ik vertrouw erop dat het goed komt.

Hierbij speelt Janine een grote rol voor mij, zij heeft mij geraakt.

Go to top