Craniosacraal therapie

Met Craniosacraal therapie ga ik met zachte handgrepen aan de slag met je bindweefsel. In je bindweefsel wordt stress en spanning opgeslagen. Het kan een trauma zijn, fysiek/ emotioneel, maar ook langdurige stress, het niet meer kunnen ontspannen.

Ken je dat gevoel? Dat je niets hoeft maar toch niet kan ontspannen, laat staan genieten?

Tijdens de behandeling gaan we de opgeslagen stress fysiek ontladen. Resultaat: je hele energielevel gaat omhoog. Je gaat weer voelen en genieten van het leven.

Craniosacraal therapie Geldrop

Bindweefsel

We behandelen het bindweefsel dat je lijf omhult en alle organen, spieren, ruggemerg en hersenen omvat en verbindt. We weten dat dit weefsel communiceert en verbinding heeft met de hersenen.

Dit bindweefsel houdt je lijf letterlijk bijeen, maar kan ook spanningen voor je vasthouden. Als je je enkel verstuikt, kun je scheef gaan lopen om de pijn te vermijden, de fascie verandert van vorm en na enige tijd geeft het niet meer door aan de hersenen dat de stand abnormaal is. Het wordt vastgehouden zonder het nog bewust te ervaren.

Dit gebeurt om pijn te vermijden, mentaal kan het ook zo gaan. Een trauma is te groot, het draagvlak op dat moment onvoldoende en dan parkeert het lichaam de emotie, spanning en houdt vast.

Daar waar het bindweefsel spanning vasthoudt, wordt het minder beweeglijk en er ontstaan vroeg of laat problemen.

Allerlei klachten

Allerlei gezondheidsklachten kunnen verstoring van de beweeglijkheid van het bindweefsel veroorzaken, en andersom; van onder meer chronische pijn tot vermoeidheid, depressiviteit en angsten; spierproblemen, maag-en darmklachten. Ook whiplash, burn-out, hoofdpijnklachten zijn in de Craniosacraal praktijk veel voorkomende kwalen.

Vaak ook zijn de klachten onduidelijk en zit je niet lekker in je vel. Behandelingen alleen gericht op het lichaam hebben slechts tijdelijk effect, omdat die het probleem te eenzijdig belichten. Terwijl de oorzaak van bijvoorbeeld nekklachten misschien heel ergens anders in je lijf zit, te maken kan hebben met stress, of een emotionele achtergrond heeft.

Craniosacraal therapie

Door dit weefsel van je voeten tot je schedel te volgen, voel ik waar er blokkades zitten. Met zachte aanraking en subtiele bewegingen breng ik het hele bindweefselsysteem- en daarmee het lichaam- weer in balans.

Dit gaat soms gepaard met een emotionele ontlading die te maken kan hebben met een (oud) trauma. Je lichaam krijgt groen licht om weer te stromen en dat is direct voelbaar. Vaak heb ik maar enkele behandelingen nodig om de motor van het zelfherstellend vermogen weer op gang te brengen.

Casus uit de praktijk

Brecht Vanhommerig met buikklachten - Ik heb nu zoveel bewegingsruimte gekregen in mijn lijf maar ook in mijn leven. In korte tijd heb ik enorme stappen gemaakt.

Lianne van Moorsel met nek/schouder/hoofdpijn - Ik dacht dat ik het verwerkt had mijn oude emotionele pijn maar nu heb ik dat echt gedaan, mijn roestvlekken echt losgelaten via het lijf en mijn emoties en er is een enorme rust, ontspanning en zelfvertrouwen voor in de plaats gekomen.

Man met stressklachten - Door stress heb ik zo'n schouder en rugklachten dat ik me niet kan concentreren op mijn werk. Na en tijdens een behandeling raak ik steeds dieper ontspannen en voel ik mijn lijf vanzelf bewegen, heel ontspannen en prettig. Ik voel me steeds krachtiger en energieker!

Go to top