Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg

Abonneren op feed Nieuws van nu.nl over de gezondheidszorg
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 1 uur 27 min geleden

NUcheckt: Geen duidelijk verband tussen bloedgroep en coronavirus

vr, 04/03/2020 - 20:19
NUcheckt controleert dagelijks beweringen over het coronavirus. Dit keer kijken we naar de bewering dat mensen met bloedgroep A kwetsbaarder zouden zijn voor de gevolgen van het coronavirus.

Hoe gaan mensen met autisme om met corona en andere vragen over autisme

do, 04/02/2020 - 03:18
Donderdag is het Wereld Autisme Dag. Ruim 1 procent van de Nederlanders is autistisch. Maar omdat de aandoening een grote impact heeft op de omgeving, is het aantal mensen dat ermee te maken heeft veel groter. Zeven vragen over autisme aan ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma.

Overdag alcohol drinken: verleidelijk maar niet verstandig

do, 04/02/2020 - 02:02
Nu we door de coronacrisis veel tijd thuis doorbrengen, is het misschien verleidelijk om al in de middag een alcoholisch drankje te nuttigen. Hoewel overdag drinken dezelfde (nadelige) effecten op het lichaam heeft als 's avonds drinken, kleven er meer nadelen aan de borrel bij daglicht.

Is kaalheid een mannending en wat is ertegen te doen?

do, 04/02/2020 - 02:02
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik word kaal, is daar iets tegen te doen?

NUcheckt: Geen bewijs dat extra vitamine C werkt tegen coronavirus

wo, 04/01/2020 - 17:21
NUcheckt controleert dagelijks beweringen over het coronavirus. Dit keer kijken we naar vitamine C. Er blijken geen aanwijzingen te zijn dat extra vitamine C helpt bij de bestrijding van het coronavirus.

Waarom je niet zelf desinfecterende handgel moet maken

wo, 04/01/2020 - 10:23
Zelf desinfecterende handgel maken lijkt slim, maar is niet zonder gevaren. Klik rechts op onderstaande foto om te ontdekken waarom.

Droge handen: 'Alle crème is goed, als ie maar vet is'

di, 03/31/2020 - 18:57
Het Huidfonds waarschuwde onlangs dat de huid droog en beschadigd raakt door het vele handen wassen, wat tot minder bescherming tegen schadelijke indringers leidt. Geldt dat ook voor virussen en wat kun je doen tegen die droge handen?

Mannen lijken zieker te worden van coronavirusbesmetting dan vrouwen

do, 03/26/2020 - 16:17
Relatief veel mannen overlijden aan de gevolgen van het coronavirus. Zijn mannen kwetsbaarder voor COVID-19 dan vrouwen?

Mag ik nog wel langs de huisarts voor iets anders dan corona?

do, 03/26/2020 - 13:50
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: kan ik in deze tijd van het coronavirus nog wel naar de huisarts voor andere klachten?

'Avondmensen kunnen hele zomer last hebben van verzetten van de klok'

do, 03/26/2020 - 12:04
De klok gaat komend weekend weer een uur vooruit. Voor sommige mensen leidt dit jaarlijks tot slaaptekort en kan het zelfs vervelender zijn dan een jetlag. Zeven vragen over de verschillen tussen het jetlag- en het zomertijdeffect aan chronobioloog Marijke Gordijn.

Opeens veel thuis: 'Psychologische effecten zijn zwaar'

di, 03/24/2020 - 22:43
De tweede week van thuis zijn en thuiswerken is ingegaan en niemand weet hoe lang het nog gaat duren. Van eenzaamheid tot op elkaars lip zitten - hoe blijf je mentaal fit?

Waarom onduidelijk is hoeveel Nederlanders met het coronavirus genezen zijn

di, 03/24/2020 - 19:02
NU.nl krijgt veel vragen over waarom we niet melden hoeveel met het coronavirus besmette personen zijn genezen. Het korte antwoord: dat getal is voor Nederland op dit moment niet bekend.

'Mijn ouders zijn op leeftijd en blijven de deur uitgaan. Wat nu?'

ma, 03/23/2020 - 17:52
Het coronavirus kan iedereen treffen, maar vooral ouderen zijn een kwetsbare groep. Toch is je ouders of grootouders verbieden de deur uit te gaan ook geen oplossing. Hoe ga je wél om met je bezorgdheid?

Thuiswerkfitness: bureaustoelsquats en meer oefeningen

do, 03/19/2020 - 21:02
Nu honderdduizenden Nederlanders met een kantoorbaan direct vanuit hun bed achter hun laptop kunnen kruipen doordat ze thuiswerken, is het voor hen nog moeilijker geworden om aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Twee personal trainers adviseren makkelijke oefeningen die je tussen de telefonische vergaderingen door kunt doen.

EMA: Geen bewijs dat ibuprofen klachten door coronavirus verergert

do, 03/19/2020 - 18:19
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) schrijft woensdag in een advies dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor een link tussen ernstige klachten van COVID-19-patiënten en het innemen van ibuprofen. Dit advies volgt op geruchten die ook in Nederland op sociale media rondgingen.

Professor: 'Geluk kan beschermen tegen ziekte en stress'

wo, 03/18/2020 - 23:54
Vrijdag is het de Internationale Dag van het Geluk. Dan wordt het gelukkigste land ter wereld bekendgemaakt. Maakt geluk ook gezonder? Vijf vragen aan 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven die al dertig jaar onderzoek doet naar geluk en gezondheid.

Hoe kun je met beperkte middelen toch goed thuiswerken?

wo, 03/18/2020 - 23:45
Nu veel mensen tijdelijk thuis moeten werken vanwege het coronavirus, duikt de vraag op: hoe richt je je werkplek thuis het beste in, ook als je over beperkte middelen beschikt?

Waarom komt de huisarts schouwen als er iemand is overleden?

wo, 03/18/2020 - 23:39
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat gebeurt er eigenlijk nadat iemand overlijdt? Waarom komt de huisarts dan 'schouwen'?

Wastefree menstrueren: duurzaam én voorkomt ziektes bij vrouwen en meisjes

wo, 03/18/2020 - 23:39
Nu we plastic rietjes, tasjes en onnodige verpakkingen langzaam links laten liggen met in ons achterhoofd de alsmaar groeiende plastic soep, blijven vrouwen nog altijd hun menstruatieproducten weggooien. Volgens de Europese Commissie zijn alternatieven lastig te vinden. Maar ze zijn er wel.

Dit zijn de onjuiste corona-adviezen die nu rondgaan op sociale media

ma, 03/16/2020 - 20:41
Adviezen over hoe je het coronavirus zou kunnen voorkomen en hoe je COVID-19 kan genezen worden veel gedeeld op WhatsApp, Facebook en Twitter. NUcheckt zet de onjuiste adviezen op een rijtje.

Pagina's

Go to top